Förbättra konditionen innan golfsäsongen

När våren är på ingång närmar sig golfsäsongen. Uppehållet har kanske gjort dig otränad och nu gäller det att komma i form innan du är tillbaka ute på golfbanan. Löpning är en bra träning eftersom den är möjligt att göra året om samtidigt som starka och friska ben är viktigt för en golfspelare. Du kommer att gå långa sträckor under ditt golfande.

Förutom benmusklerna så behöver du träna bål, rygg och mage för att få en stabilare sving. Styrketräning är också bra. Om du blir starkare behöver du inte använda lika mycket kraft för att slå långt.

Öka dina kunskaper

Beroende på vart du vänder dig finns risken att du får olika råd om vilka övningar som är bäst. Vänd dig till dina golfspelande vänner för att få bra information eller läs mer på nätet för att vara säker. Ibland kan det vara svårt att skilja på bra och mindre bra tips.

Även under senhösten och vintern när vädret inte inbjuder till golf har du som utövar sporten mycket att göra. Använd tiden till att öka dina kunskaper och förbättra din kondition så kommer väntan att kännas kort. Snart är det dags att ta fram klubborna igen.