Golfutrustning

golf_255601300

I golf så är utrustningen en av de mest viktiga aspekterna. Det som skiljer proffsen från de erfarna spelarna är hur bra koll man har på sin utrustning. Det gäller att veta vilken golfklubba som är bra i vilken situation samt vilka golfbollar som passar din spelstil. Det finns som sagt otroligt många saker att hålla reda på så om du är intresserad av att börja spela golf men inte vet vilken sorts utrustning man borde köpa så kan du nog hitta några hjälpsamma tips i texten nedan.

Kläder

Något som är väldigt viktigt som de flesta inte tänker på är golfkläder. Golfkläder kan man hitta i de flesta affärer som säljer golfrelaterade artiklar. Att ha rätt kläder är viktigt då många av plaggen är till för att förbättra ditt golfspelande. Till exempel skor och handskar är till för att få bättre grepp och fäste för din golfswing. Det är också bra att hitta kläder som är flexibla så att de inte hindrar din golfswing.

Bollar

Något man kan tänka på om man nyligen börjat att spela golf är att man borde köpa de billigaste och sämsta bollarna då man antagligen kommer att slå bort flera bollar innan man får in den rätta swingen. Det är därför ingen idé att slösa massa pengar på dyrare bollar om man ändå bara kommer att slå bort dem.

Putter

Putter är den golfklubba du använder dig av när du ska göra korta precisionslag när du är nära hålet, det är också en av de viktigaste golfklubborna. Putters finns i många olika storlekar och former så det gäller att testa sig fram för att hitta den putter som passar dig bäst.

Järnklubbor

Järnklubbor är några av de vanligaste klubborna som man nästan kan hitta i varenda golfbag. Järnklubbor används oftast till medellånga till långa slag och är ett måste i varje golfspelares arsenal.

Golfbag

En golfbag är något varje golfspelare behöver då det är alldeles för jobbigt att bära runt på alla dina golfklubbor samtidigt. Då du i början kanske inte har så många klubbor så kan det däremot vara en bra idé att börja med en mindre golfbag och uppgradera den då din golfsamling börjar att växa.