Klubbor för nybörjare

Golfutrustning, klubbor peggar och bollar

Golf är en extremt populär sport men om man inte har spelat golf förut kan det vara väldigt svårt att veta vilken sorts klubbor och utrustning man behöver för att på ett enkelt sätt komma igång. Nedan kan du läsa om några tips angående golfutrustning och vilka klubbor som rekommenderas att använda när man nyligen har börjat att spela golf.

Köpa golfutrustning

Visst kan det kännas enkelt och behändigt att hyra eller låna utrustning från en kompis de första gångerna man spelar golf, men om golf verkligen är något man vill hålla på med så är det en riktigt bra ide att fixa egna golfklubbor. Om man nyligen börjat spela golf är det viktigt att veta att man inte behöver köpa de allra dyraste alternativen utan det räcker gott och väl med begagnade eller billigare alternativ, ett tips är att leta upp en sajt som ger bra rabatter. Man kan också kolla på begagnade utrustning för ditt golfande till en början.

Vilka klubbor ska man välja

När man köper sitt första set med golfklubbor är det rekommenderat att börja med ett halvset då dessa innehåller de mest väsentliga klubborna samt att de är bättre anpassade för nybörjare. Ett vanligt halvset innehåller i vanliga fall fem stycken järnklubbor, en driver, en sandwedge och en putter. De resterande som behövs för ett fullt set är aningen svårare att använda och rekommenderas inte för nybörjare.

Annan utrustning

När du väl har valt vilka klubbor du ska använda kan det vara en bra ide att också fixa en golfbag som du kan bära klubborna i. Det är ganska vanligt att en golfbag följer med om du köper ett helt set med klubbor. Precis som med klubbor så finns det golfbags i flera olika prisklasser och storlekar så det är viktigt att se till att golfbagen passar din samling av golfklubbor.