Pokergolf

Golf finns i flera olika varianter och det går att skapa egna lekar kring sporten. Ett populärt alternativt från USA är pokergolf.

Även om reglerna inte är densamma som den klassiska varianten av poker, finns det tillräckligt med likheter för att namnet ska ha fått ordet ”poker” i sig. Det börjar med att alla satsar ante, ni bestämmer själv hur hög den ska vara. Tanken är att ni ska få kort när ni lyckas med ett slag och ni kan även skapa bonusrundor för svårare slag. Det är upp till er att skapa vilka kombinationer som ska gälla. Ni bestämmer hur många slag du ska klara på en bana för att få ett spelkort. Ni kan också lägga in att om ni slår över en viss gräns förlorar ni ett kort istället, samtidigt som man kan få ett extra kort genom riktiga bra slag.

För att ge alla ett bra handikapp kan ni börja med att få varsitt kort ur kortleken. Sedan går ni vidare till hål 1 och försöker att slå inom ramarna som ni har satt. De som klarar utan att slå för många slag, belönas med ett kort. Andra får antingen inget kort alls, eller om det har gått riktigt dåligt, förlorar de ett kort. Fortsätt på samma vis genom alla hål. Sedan samlas ni över en öl och alla får chansen att välja ut sina fem bästa kort. Om någon saknar kort får de helt enkelt spela med dem som de har eller står över helt. Om någon känner att de har en riktigt bra hand, kan ni göra en sista runda med satsningar för att se om någon lägger sig. Sedan får ni se vem som har den bästa pokerhanden. Den personen tar hem potten och om hen är riktigt snäll, kanske bjuder på en runda?