Så klär du dig på golfbanan

golfswing

Golf är en populär sport tack vare Sveriges öppna och vackra landskap där man enkelt kan utöva den. På flera platser runt om i landet går det att finna en bana att spela på och det är enkelt att komma igång. Men oavsett vilken nivå du befinner dig på så är det grundläggande att ha den rätta utrustningen – och rätt kläder.

Kläder

Du kan nu välja att spela golf som de riktiga proffsen, det vill säga med stil. Satsa gärna på kläder som har matchande färgkombinationer som får sporten att bli något roligare att titta på, även för publiken. På webbsidan Golf tipsar man om att hämta inspiration från The Masters, där de riktiga golfstjärnorna även möts i en modeduell. Du som vill klä dig likt dem kan satsa på glada färger som rött, orange och gul som antingen matchas med vita byxor eller med byxor i samma färg. Vad gäller kepsen kan du gärna tänka i neutrala färger som svart och vit, för att hålla dig på den stiliga banan.

Funktion också viktigt

Viktigt är att välja bekväma kläder som andas. De ska vara elastiska och tillåta mycket rörelse – det sista du vill är att begränsa din swing. Det är också bra om de är tillverkade av vattenavvisande material för att också vara användbara under regniga dagar. Slutligen bör de andas för att leda svett bort från kroppen. De flesta sportbutiker har också en golfsektion – du hittar ett exempel här. Dr hittar du kläder speciellt framtagna för golf de flesta i riktigt läckra färger.

Känner du dig bekväm på greenen har du tagit det första steget till att förbättra ditt spel. Bekväma kläder kan också vara roliga – du har gott om stilikoner inom golfen. Vill du gå från färgglad till uppseendeväckande kan du hämta inspiration från John Daly som blivit lika känd för sitt golfspel som för sitt val av byxor.

Genom bekvämlighet kommer prestation

Genom att du väljer bra kläder som du känner dig bekväm i och som du kan svinga naturligt i, kommer ditt spel bli många gånger bättre. Genom att inte behöva tänka på sina kläder medan man spelar så slipper man ännu en del man måste tänka på. Man har nog mycket i skallen, och genom att minimera detta så kommer du mycket lättare hitta ett bra spel för dig varje gång du är ute på banan. Golf är en sport där kläder är en viktig del, men som alltid så är bekvämlighet och funktionalitet mycket viktigt.