Spela på golf

golfklubbor

Antingen så spelar man golf eller så spelar man på golf, hur tänkte dom här kanske du undrar? Jo de flesta vet att man kan tippa på fotboll, hockey och andra spännande sporter. Och golf är inget undantag, och det är på de fyra stora Major Golf Championship tävlingarna som det spelas mest på men också på Ryder Cup, PGA Tour och även PGA European Tour.

När man tippar på någon sport så är det bra att kunna läsa sig till hur det ligger till med spelare och spelande lag om det är en lagsport. Likadant när det kommer till sporter där det enskilda prestationer man ska tippa på som golf till exempel.

Major Golf Championship

  • US Masters spelas varje år och den tävlingen går av stapeln första veckan i april, som spelare så måste du få en inbjudan för att få deltaga i denna tävling. US Masters spelas på Augusta National Golfklubb och den som vinner får bära den legendariska gröna vinnarkavajen. 
  • US Open spelas i mitten på juni på olika golfbanor runt om i USA, ett av kraven för banorna är att de ska vara hyfsat svåra, det är en svår tävling som hållit på sedan 1895 så den har sina anor. Fram tills idag så är det ett femtiotal klubbar som fått arrangera US Open och mycket på grund av att det ställs så höga krav på golfbanorna.
  • The Open Championship mer känd som British Open spelas inte i USA utan spelas på klassiska banor i Skottland och England. Detta är också den äldsta tävlingen bland de fyra, det var i oktober 1860 som tävlingen spelades för första gången.
  • PGA Championship arrangeras av PGA som är den organisation som arrangerar golftävlingar. PGA Champion är årets sista stora golftävling och brukar spelas i augusti