Tips för nybörjaren

Alla golfare var nybörjare en gång i tiden. I början kan det kännas som det är mycket man inte vet och kan. Men tar man sig bara tiden och öva och lära sig kan man förbättras mycket snabbare än man först skulle tro. Och det hjälper alltid att få ett eller annat tips på traven.

Angående klubborna

Golfklubbor kommer i en hel del varianter och det är bra att försöka lära sig så mycket som möjligt om de olika typerna så tidigt som möjligt. Ord som drivers, fariwaywoods, wedgar, chippers och putters är mest troligt bara ord tills man tar sig tiden att lära sig mer om dem och deras användningsområden. Rätt klubba vid rätt tillfälle kan göra all skillnad i världen under en golfrunda. Leta åt ett bra nybörjarset och en lämplig bag att bära dem i.

Vad är egentligen handicap?

Ordet handicap är inte valt helt utan anledning. Detta är något man använder för att jämna ut skillnaden mellan golfare av olika erfarenhet och skicklighet. Och det görs genom att ge varje spelare ett poängvärde som de får dra av från sin bruttopoäng efter en runda. Som nybörjare börjar man på 54 men spelar då efter väldigt speciella positioner. Som man klarar av ett antal milstolpar får man till slut det sitt officiella handicap, som är 36,0. Varje gång man spelar bättre än sin handicap sänker man det. Det höjs endast vid tävling eller föranmälda sällskapsronder och om spelat högre än sitt handicap.

Behöver man lektioner?

Beroende på var man får sin information kan det ibland kännas som alla rekommenderar riktiga golflektioner för nybörjare. Och medan det inte går att neka att det absolut kan finnas ett värde i detta betyder det inte att man inte kommer att bli bättre utan lektioner. Ett värde med lektioner är att man drastisk sänker sin risk att lära sig fel teknik eller liknande. Vill man lära sig väldigt snabbt kan lektioner helt klart vara en väg att gå, men bara om man känner att det är värt priset.